Skip to main content

Courses

Learn alongside industry-leading experts from around the world. Courses cover everything from diagnosis and treatment planning to surgical and prosthetic workflows. We even address some of the most complex and progressive protocols for managing potential complications.

Filter
Clear
Clear
Clear
Clear

September 2021

All-on-4® MALO Clinic sebészeti protokoll Armando Lopes-zel

-
Budapest, HU
Dr Armando Lopes

Az angol nyelvű kurzus mellé szinkrontolmácsot biztosítunk.     

Az All-on-4® protokoll egy innovatív műtéti eljárás a fogatlan állcsontok helyreállítására, amely maximálisan a beteg érdekét tartja szem előtt. A felső állcsont és az állkapocs foramenje közötti kemény csont kihasználásával ez a széles körben alkalmazható műtéti technika jelentősen nagyobb számú beteg kezelését teszi lehetővé, és elkerüli a komplex, időigényes és gyakran szerkezeti gyengülést okozó csontgraftos eljárásokat.    

Ezen a tanfolyamon elsajátíthatja a fogatlan állcsontnak az All-on-4® műtéti protokollal és a MALO CLINIC rehabilitációs protokollal való kezeléséhez szükséges képességeket és ismereteket, a beteg kiválasztásától kezdve a kezelés megtervezésén át a protézis behelyezéséig, hogy ideiglenes megoldást tudjon biztosítani a betegeinek. Amikor visszatér a rendelőjébe, remélhetőleg máris fel tud hívni néhány beteget, és felajánlhatja nekik ezt az új lehetőséget.

1. nap

9:00 – 9:15 – A résztvevők fogadása, bevezetés
9:15 – 10:45 – Az All-on-4 rendszer áttekintése – A-tól Z-ig
10:45 – 11:15 – Kávészünet
11:15 – 12:45 – Az All-on-4 rendszer áttekintése – A-tól Z-ig
12:45 – 14:00 – Ebéd
14:00 – 15:00 – Az All-on-4 rendszer áttekintése – A-tól Z-ig
15:00 – 15:30 – Kávészünet
15:30 – 17:00 – A műtét gyakorlati bemutatása
17:00 – 17:30 – Kérdések és válaszok

 

2. nap

9:00 – 10:00 – Az All-on-4 és a NobelGuide
10:00 – 10:45 – Az All-on-4 kezeléséhez kapcsolódó szövődmények
10:45 – 11:15 – Kávészünet
11:15 – 12:45 – A protetika gyakorlati bemutatása
12:45 – 14:00 – Ebéd
14:00 – 15:00 – Az All-on-4 karbantartási programja
15:00 – 15:30 – A résztvevők eseteinek megbeszélése
15:30 – 15:45 – Kérdések és válaszok és a program zárása

6 credits
Magyar
Advanced course
Hilton Budapest
Register

All-on-4® kurzus dentálhigiénikusoknak

-
Budapest, HU
Dr. Miguel Nobre

Az angol nyelvű kurzus mellé szinkrontolmácsot biztosítunk.

Az implantációs fogászat folyamatos fejlődése, az új anyagok és új módszerek megjelentése, valamint a fogászati implantátumokkal kezelt páciensek hosszabb élettartama az orvosok folyamatos képzését igényli, mivel csak így tudnak megfelelni az implantátummal rögzített fogpótlások jelentette kihívásoknak. Feltételezve, hogy minden implantátummal rögzített fogpótlás élettartama során karbantartást igényel, és hogy a karbantartási szakasz ugyanannyira fontos, mint a műtéti szakasz, szükségessé vált kifejleszteni egy epidemiológiai és műszaki szempontokkal megtámogatott klinikai irányelvkészletet, amely nemcsak az osszeointegrációkor, hanem a hosszú távú karbantartás során is maximalizálhatja a fogpótlások sikerességének valószínűségét. Ebben a dentálhigiénikus szakembernek kulcsfontosságú szerepe van.

A jelen tanfolyam célja, hogy a résztvevőknek elméleti és gyakorlati képzést nyújtson az implantátummal rögzített fogpótlások karbantartásával kapcsolatban. Átfogó ismeretanyagot kíván átadni, amely kiemelten foglalkozik a klinikai munkával, szem előtt tartva mind az orvos, mind a páciens érdekeit. Ennek a célnak az eléréséhez a tanfolyamot egy jelentős gyakorlati résszel is kiegészítettük, amely részletesen bemutatja a klinikai eljárást, tanácsokat nyújt a teljesítmény fokozása érdekében, valamint epidemiológiai eszközöket is a klinikai döntéshozatali folyamat támogatására.
Előadók: Miguel Nobre, Daniel Oliveira

Program:

1. nap
9–11 óra Implantációs fogászat: fogalmak és alapvető terminológia; anatómia, anyagok: implantátumok, felépítmények, kulcsok, műtéti segédanyagok; a fogpótlások típusai: egy fog, részleges fogsor, teljes fogsor
Gyakorlat: az implantátumok és felépítmények különféle típusainak felismerése, protézisek csatlakoztatása és eltávolítása, felépítmények csatlakoztatása és eltávolítása, élő műtét.
11–13 óra Ideiglenes fogászati implantátumok, különös tekintettel az All-on-4 rendszerre
14–16 óra A fogászati implantátumos kezelések sikertelenségének fő okai a funkcionális osszeointegrációs szakaszban
Az ideiglenes implantátummal rögzített fogpótlások karbantartási protokollja – első szakasz (funkcionális osszeointegrációs időszak)
Gyakorlat: Klinikai diagnosztikai felmérés elvégzése valódi anyagokkal, többek között: a fogászati implantátumok ellenőrzése, a fogászati implantátumok radiológiai vizsgálata, a rövid távú prognózisban jelentkező potenciális kockázatok azonosítása, a pácienssel közlendő javallatok, az implantátummal rögzített fogpótlások otthoni karbantartása.

2. nap
9–11 óra Az implantátummal rögzített fogpótlások karbantartási protokollja – második szakasz (hosszú távú karbantartás):
A hosszú távú karbantartás anyagai és módszerei.
Gyakorlat: A hosszú távú karbantartás elvégzése, a rendelői vizsgálatok ütemezése, gyakori hibák és az elkerülésüket segítő stratégiák, milyen termékeket érdemes használni, a pácienssel közlendő javallatok.
11–13 óra Klinikai epidemológia:
A klinikai epidemológia alapfogalmai a diagnosztikai vizsgálatokban
Klinikai és radiológiai periimplantációs diagnosztikai vizsgálatok
Marginális csontvesztés és a csontfogyás mintái
A periimplantációs felmérés radiológiai módszerei
Prognosztizáló felmérés az implantációs fogászatban
A sikerességi feltételek alkalmazhatósága
Gyakorlat: A klinikai mérések értelmezése (Mit kezdjük a számokkal?), a korlátok megértése, az információk hasznosítása, mikor melyik diagnosztikai felmérést érdemes elvégezi, hogyan befolyásolható a prognózis, navigálás a különféle sikerességi feltételek között.
14–16 óra Periimplantációs patológia:
Az állapot súlyosságának felmérése
Epidemológiai megközelítés: az egyes páciensek egyéni kockázatainak felmérése, a kockázatok kezelése, a kockázatok ismertetése.
Nem műtéti és műtéti kezelés: korlátok és alkalmazhatóság, a dentálhigiénikus szerepe.
A műtéti beavatkozás okai és sikerességi feltételei.
Gyakorlat: Kockázatok: a páciens egyéni kockázatainak felmérése, a kockázatok kezelése (Hogyan tovább?), a kockázatok ismertetése, nem műtéti kezelés végzése.
16–18 óra Járomcsont-implantátumok Fogalom
Műtéti protokollok (különös tekintettel az extramaxilláris műtéti technikára), karbantartási protokoll.
A járomcsont-implantátumok prognózisának megbízható felmérése.
Gyakorlat: Kockázatok: a járomcsont-implantátumok kezelése (extramaxilláris műtéti technika) a karbantartásban, a járomcsont-implantátumok kockázatainak felmérése, a kockázatok kezelése (Hogyan tovább?), a kockázatok ismertetése.

0 credits
Magyar
Advanced course
Hilton Budapest
Register

Questions? Just ask. 

If you can’t find what you’re looking for or need additional event information, we want to hear from you.

Contact us